середу, 27 грудня 2017 р.

ТВОРЧИЙ ЗВІТ

   
 Бог удихнув життя у кожного з нас – і ми прийшли у цей світ. Але прийшли з метою вдосконалення. А життя, звісно, не має меж. Отож, як каже народна мудрість, вік живи – вік учись. А інакше і не може бути у нашій педагогічній діяльності.
     Я, Присліпська Світлана Валентинівна, 1964 року народження, освіта вища, вчитель української мови та літератури, у 1985 році закінчила Херсонський державний педагогічний інститут ім.. Н.К.Крупської за спеціальністю українська мова та література.
     З 1985 року і дотепер працюю вчителем української мови та літератури Новокиївської ЗОШ І-ІІІ ступенів (стаж роботи 32 роки).
     Курсову перепідготовку проходила 4-рази при Миколаївському ОІППО (востаннє у 2015 році).
     Зараз працюю за фахом (учителем української мови та літератури у 6-9 класах).
     Без патетики і надмірної пафосності люблю і шаную рідне слово, рідну мову. Отак просто, по-земному і по-людськи , щиро. Вважаю, що будь-які новинки, проекти в освітянській галузі допомагають осучаснити сприйняття мовно-літературних явищ, зацікавити вихованців у вивченні рідної мови як необхідної умови духовної самореалізації, соціального самоствердження.
     Моє педагогічне кредо:
Тож починаймо день із любові, із віри в правильність своїх педагогічних ідей, обраних доріг, нескінченних можливостей своїх вихованців-зернят. Хай будуть гарними сходи, а ще буйним – ріст. В.О.Сухомлинський писав: «Школа повинна бути яскраво палаючим вогнищем морального багатства! Саме тут можна і необхідно підтримати дитину, переконливо доказати їй у необхідності ефективного внутрішнього учіння, використовуючи при цьому різні стимули.»